Na vsebinoNa glavni meni

Tradicionalni slovenski zajtrk na SRRS

Tradicionalni slovenski zajtrk na SRRS

15. novembra, 2024

Slovenski regionalni razvojni sklad (SRRS) je letos obeležil prvi Teden slovenske hrane s poudarkom na osrednjem dogodku – Tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki poteka pod sloganom “Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk.”.

 

Dogodek, ki je namenjen osveščanju o pomenu lokalno pridelane hrane, je letos še posebej odmeval, saj je Vlada RS odločila, da bo tretji teden v novembru posvečen praznovanju Tedna slovenske hrane.

Poudarek na lokalni samooskrbi

Zaposleni v SRRS zavezani k podpiranju lokalne pridelave in samooskrbe, so letos še posebej poudarili pomembnost uživanja hrane slovenskega izvora. Tradicionalni zajtrk je tudi priložnost za širjenje zavesti o prednostih lokalne hrane, ki sega onkraj vzgojno-izobraževalnih zavodov ter vključuje javne ustanove, gostinski sektor, gospodinjstva in širšo javnost.

Teden slovenske hrane je pomemben korak v smeri podpore lokalni ekonomiji, ohranjanja kulinarične tradicije in ozaveščanja o pomenu domače hrane za zdravje ter okolje.

Darilne vrečke SRRS slikane ob zastavici SRRS, na mizi v prostorih SRRS.