Na vsebinoNa glavni meni

Razstava EIB

Razstava EIB

3. septembra, 2024

Skupina Evropska investicijska banka (EIB) je ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU pripravila fotografsko razstavo na Gallusovem nabrežju v Ljubljani. Na razstavi je tudi projekt, kjer je pri financiranju sodeloval tudi SRRS.

EIB podprla projekte v Sloveniji

Skupina Evropska investicijska banka (EIB) je ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU organizirala fotografsko razstavo “Slovenija-20 let napredka v EU“. Razstava je na ogled na Gallusovem nabrežju v Ljubljani do 30. septembra 2024 in prikazuje dosežke Slovenije s pomočjo financiranja EIB in Evropskega investicijskega sklada (EIF) v zadnjih dveh desetletjih. EIB je v Sloveniji financirala več kot 7,6 milijarde evrov za 85 projektov, medtem ko je financiranje s strani EIF doseglo približno 500 miljonov evrov.

Kolaž dveh slik, ki prikazujeta razstavne panoje, ki so postavljeni na Gallusovem nabrežju v Ljubljani in prikazuje projekte, ki so bili financirani s strani EIB.

SRRS sodeloval pri financiranju

SRRS je ponosen, da je sodeloval pri financiranju enega izmed projektov, ki so bili predstavljeni na fotografski razstavi. Gre za restavracijo Grič, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Projekt, financiran s strani SRRS, je pomemben del te razstave, ki simbolizira skupna prizadevanja za trajnostni razvoj in blaginjo Slovenije.

Slika prikazuje razstavni pano, na katerem je fotografija s človekom, ki pripravlja hrano. Pano stoji pred stavbo.