Na vsebinoNa glavni meni

Objava finančnega produkta LOKALNO Javne ustanove

Objava finančnega produkta LOKALNO Javne ustanove

27. septembra, 2024

SRRS je objavil nov finančni produkt, namenjen lokalnim javnim ustanovam, ki spodbujajo razvoj družbene infrastrukture ter prispevajo k trajnostnemu razvoju in regionalni konkurenčnosti.

kdo lahko odda vlogo?

Upravičenci, med katerimi so javni zavodi, skladi, agencije in druge neprofitne pravne osebe, lahko pridobijo posojila v vrednosti od 50.000 € do 800.000 €. Produkt omogoča do 100 % sofinanciranja, z ugodnimi obrestnimi merami ter ročnostjo do 20 let. Namenjen je sofinanciranju projektov s področij kulture, zdravstva, izobraževnja, sociale in športa.

Kakšne so značilnosti produkta?

Glavni cilj tega finančnega produkta je izboljšati kakovost javnih storitev in okrepiti zmogljivosti lokalnih skupnosti za izvajanje projektov, ki prispevajo k boljšim življenjskim pogojem prebivalcev. To vključuje naložbe v izgradnjo, obnovo in opremo objektov, ki so ključnega pomena za izvajanje javnih služb, kot so šole, zdravstveni domovi, kulturni in športni objekti.

Produkt vključuje tudi ugodne pogoje odplačevanja, kar omogoča dolgoročno finančno stabilnost za izvedbo projektov, ki pogosto zahtevajo večja sredstva in daljše časovno obdobje za realizacijo. Razpis bo odprt do 31. decembra 2025 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev, kar omogoča dovolj časa za pripravo in prijavo projektov

 

Besedilo finančnega produkta LOKALNO Javne ustanove