Na vsebinoNa glavni meni

Finančni produkt BIZI NOO

Finančni produkt BIZI NOO

29. avgusta, 2024

Nova priložnost za MSP-je na obmejnih problemskih območjih: BIZI NOO združuje nepovratna sredstva z možnostjo kombinacije najema posojila za energetsko učinkovitost

Več o BIZI NOO

Mikro, majhna in srednje velika podjetja (MSP) na obmejnih problemskih območjih bodo kmalu imela dostop do novega finančnega produkta BIZI NOO, namenjenega projektom snovne in energetske učinkovitosti.

Sredstva za BIZI NOO so zagotovljena iz programa »Načrt za okrevanje in odpornost«, kar pomeni, da so podjetjem na voljo v okviru enega izmed ključnih mehanizmov za gospodarsko obnovo. Podjetja se bodo lahko prijavila za nepovratna sredstva (BIZI NOO) ali pa za nepovratna sredstva v kombinaciji z ugodnim posojilom (BIZI NOO posojilo) v sklopu ene vloge. Ta fleksibilnost omogoča prilagoditev finančne podpore glede na specifične potrebe in finančne zmožnosti podjetij.

Oblika spodbude

Finančni produkt bo omogočil pridobitev

  • nepovratnih sredstev ali
  • nepovratnih sredstev v kombinaciji z ugodnim posojilom (preko ene vloge).

Kdaj bo razpis objavljen?

Razpis za finančni produkt BIZI NOO bo predvidoma objavljen v oktobru 2024. Ko bo na voljo več informacij, bo SRRS širšo javnost obvestil preko vseh svojih komunikacijskih kanalov.